Správné zaměření místnosti pro metrážový koberec

Krásný den! 😊 Plánujete nový metrážový koberec a nejste si jisti, jak správně určit potřebné množství? Nebojte se, máme pro vás pár užitečných tipů, jak na to.

Než se rozhodnete objednat koberec, je klíčové mít přesné rozměry místnosti. Metrážový koberec se obvykle prodává na metráž a správné zaměření vám zajistí přesný výpočet potřebného množství. Nezapomeňte: měřte každou stranu dvakrát pro nejlepší výsledek.

Co budete potřebovat?

K měření místnosti budete potřebovat svinovací metr, tužku a papír. Nic složitého! 😊

Postup měření

  1. Měření délky a šířky: Začněte měřením délky místnosti v nejdelším směru a šířky v nejširším místě. Měření proveďte až ke dveřím (včetně pod ně).
  2. Kontrola více míst: Zaměřte místnost na různých místech, protože stěny mohou být mírně křivé, což ovlivňuje rozměry. Správný rozměr je vždy ten delší.


Tipy pro lepší orientaci

Nákres místnosti: Udělejte si jednoduchý nákres a zapište do něj naměřené rozměry. Nezapomeňte zaznamenat všechny výklenky a zárubně. Tento plánek vám usnadní orientaci při objednávání.


Výpočet potřebného množství

K nejvyšším naměřeným rozměrům přidejte přibližně 10 cm na každou stranu. Tento rozměr je ideální pro objednání metrážového koberce. Například, pokud máte naměřeno 3,7 m x 5,3 m, po přidání 10 cm získáte rozměr 3,8 m x 5,4 m. To znamená, že budete potřebovat koberec s šířkou 4 m a délkou 5,4 m.
Upozornění

Umíme pro vás případně i šíři role upravit, ale z profesionálního hlediska víme, že je vždy lepší rozměr upravovat až na místě. Jste-li si jisti a úpravu chcete, zadejte tento požadavek přímo při objednávání zboží v produktové kartě.
Závěr

To je vše! Doufáme, že vám tyto rady pomohou při objednávání metrážového koberce. Pokud máte jakékoliv další otázky nebo potřebujete poradit, neváhejte nás kontaktovat. Mějte krásný den a hodně štěstí s vaším novým kobercem! 🌟

A nezapomeňte ...
Když podlahy, tak Plotz!