PVC: Bytové nebo Zátěžové?


Při výběru podlahové krytiny se často setkáváme s otázkou, zda zvolit PVC bytové nebo zátěžové. Jak vybrat to nejlepší a správně? Pojďme se na to společně podívat.

Zamysleme se a použijme selský rozum. Hledáte podlahu, která má vydržet desítky let, protože neradi měníte krytiny? V takovém případě je dobré zvolit zátěžové PVC, které tento požadavek s větší pravděpodobností splní, tedy vybíráte z řady zátěžové. Nebo jste zákazník, který rád mění interiér a vlastně tak trvanlivé PVC na dlouhá léta ani nevyužije? Pak vybírejte klidně z kategorie bytové/do domu, například i do ložnice. Tato PVC určitě splní více, než od něj očekáváte.

Máte malé dítě, které za chvíli bude teenager a bude si chtít zařídit pokoj podle sebe? Odpověď už asi tušíte 😊. Opět bytová řada je naprosto dostačující a vydrží léta, do okamžiku, než dítě projeví vlastní kreativitu. Hledáte provizorní podlahovou krytinu, která má vyřešit jen krátké přechodné období? Určitě vybírejte z řady bytové PVC, klidně i do ložnice. Výhodou je, že jsou levnější, mají menší zátěžovou třídu, ale i tato zátěž pár let vydrží.

A co do kuchyně? Přihlédněte opět k tomu, jak žijete. Jste v kuchyni často a padají vám věci z rukou? Pak vybírejte zátěžové PVC, nejlépe bez filcu. Je pevnější, váš náročný provoz a požadavky vydrží, a hned tak se vám ho nepodaří prorazit. Jste „víkendový“ kuchař a chodíte do kuchyně jen pro kávu? Bytové PVC je naprosto dostačující, vydrží určitě léta a klidně vybírejte i s filcem. Podlaha bude teplejší a komfortnější 😊.
Tip: Jestliže chcete zvýšit odolnost na maximum, PVC celoplošně přilepte.

Při výběru podlahové krytiny je třeba přemýšlet o každé místnosti a o čase, po který má podlahová krytina sloužit. Rozšiřte svůj pohled a podle toho vybírejte. Jak žijete, kolik členů se pohybuje v prostoru, kolik máte mazlíčků, potřebujete dočasné řešení na pár let, nebo dlouhodobé?

A co na schody? Určitě vybírejte zátěžové PVC. Toto jsme již zohlednili v naší nabídce, takže klidně vybírejte.

Už víte, jaké PVC potřebujete? Pokud ne, klidně zavolejte nebo napište, rádi poradíme 😊.

A pamatujte ...
Když podlahy, tak Plotz!