Doprava ZDARMA do konce Září. Neváhejte a nakupujde.

Co dělat, aby koberec neklouzal


Jak zabránit klouzání kusového koberce: Praktické tipy a triky

Kusové koberce jsou skvělým způsobem, jak přidat do interiéru pohodlí a styl. Avšak pokud se váš kusový koberec neustále posouvá po podlaze, může to být nejen otravné, ale i nebezpečné. Existuje několik efektivních způsobů, jak zajistit, aby váš koberec zůstal na svém místě, aniž by klouzal.

Protiskluzová podložka pod koberec

Protiskluzová podložka je jednou z nejefektivnějších a nejjednodušších možností. Tato podložka se umisťuje pod kusový koberec a zabraňuje jeho posouvání po podlaze.
Oboustranné lepící pásky

Další možností jsou oboustranné lepící pásky, které se připevní na spodní stranu kusového koberce a poté se pevně přilepí na podlahu. Tato metoda je efektivní, zejména pokud nepreferujete používání protiskluzových podložek.
Speciální nástřik protiskluzovým sprejem

Protiskluzové spreje jsou další možností, jak zajistit, aby se koberec pevně držel na podlaze. Tento sprej se aplikuje na spodní stranu koberce a vytváří dočasnou vrstvu, která zabraňuje klouzání.

Možnost zatížení nábytkem

Jednoduchým trikem může být umístění nábytku na okraje kusového koberce. Tím se zabraňuje jeho posouvání, protože váha nábytku jej drží na místě.
Koberec s integrovaným protiskluzovým podkladem

Některé kusové koberce jsou vybaveny již z výroby speciálním protiskluzovým podkladem na jejich spodní straně. Tyto koberce obvykle poskytují lepší stabilitu a nemusí vyžadovat dodatečné opatření proti klouzání.
Závěr

Pokud máte kusový koberec, který se neustále posouvá, nebojte se vyzkoušet některou z výše uvedených metod. Každá z nich může být účinná v závislosti na typu podlahy a materiálu koberce. S pevně usazeným kobercem si budete moci užívat jeho krásu a pohodlí bez obav z nechtěných přesunů po podlaze.